Avalduse poolt hääletas kümme halduskogu liiget, vastu oli kuus ja erapooletuid üks.

Kesklinna halduskogu esimehe asetäitja Eerik-Niiles Krossi sõnul ei pea Tallinna kesklinna halduskogu oma avalduses Mihhail Kõlvarti jätkamist abilinnapea ametis sobilikuks ja kutsub linnavolikogu tööorganina kõiki Tallinna linnavolinikke abilinnapead umbusaldama.

Krossi sõnul oli halduskogu arutelu Kõlvarti küsimuses ajendatud kesklinna valijate soovist kuulda oma kogukonna esindajate arvamust, sest eeldatavasti linnavolikogus umbusaldus läbi ei lähe.

„Kesklinna halduskogu taunib oma avalduses Mihhail Kõlvarti püüdeid kõrvale hiilida Eesti riigi seaduste täitmisest, asutades ja rahastades linna vahenditest koolitusloata Vene Lütseumi, kus kasutatakse osaliselt Venemaa õppekavasid. Meenutan, et Vabariigi Valitsus otsustas Tallinna koolidele mitte teha erandit üleminekul 60-protsendisele eestikeelsele õppele gümnaasiumis,“ rääkis Kross.

„Kõlvarti tegevus abilinnapea on kahjustanud nii Tallinna elanike kui Eesti riigi huve ja tekitab pingeid eesti- ja venekeelse elanikkonna vahel,“ lõpetas Kross.