Kümnesse kaubanduskeskusse üles seatud küsitluspunktid on avatud reedel ja laupäeval kell 12-19 ning pühapäeval kell 12-16, teatas Raperess.

Küsitluspunktid asuvad Solarise Keskuses (Estonia pst 9), Rocca al Mare Kaubanduskeskuses (Paldiski mnt 102), Kristiine Kaubanduskeskuses (Endla 45), Lasnamäe Prismas (Mustakivi tee 17) ja Idakeskuses (Punane 16), Magistrali Kaubanduskeskuses (Sõpruse pst 201/203), Järve Selveris (Pärnu mnt 238), Pirita Selveris (Rummu tee 4), Põhja Rimis (Põhja pst 17) ja Sõle Selveris (Sõle 51a).

Täna kella 16-ni on veel avatud ka neli linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste teenindussaalidesse üles seatud küsitluspunkti - Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7), Tallinna Kesklinna Valitsuses (Nunne 18), Mustamäe Linnaosa Valitsuses (Tammsaare tee 135) ja Nõmme Linnaosa Valitsuse teenindussaalis (Jaama 1).

Küsitlus viiakse läbi ka elektrooniliselt. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt kuni 8. mai kella 20-ni.

3.-9. maini toimub Tallinnas linnaelanike küsitlus, mille eesmärgiks on välja selgitada linlaste seisukoht küsimuses, kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirust alandada. Linnaelanikud saavad võimaluse öelda välja oma seisukoht küsimuses „Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50 km/h-lt 40 km/h-le?“, vastates küsimusele kas „jah“ või „ei“.

Küsitlusel saavad osaleda ainult rahvastikuregistris tallinlasena arvel olevad vähemalt 18 aastased linnakodanikud. Küsitluspunktis hääletamiseks tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Tallinna kodulehe aadressilt http://www.tallinn.ee/est/valimised/Kesklinna-piirkiirus elektrooniliseks hääletamiseks on tarvis ID-kaarti ja ID-kaardi lugejat.

Inseneribüroo Stratum ja Tallinna Tehnikaülikooli teadurite poolt läbi viidud uuringust selgus, et liikluskiiruse alandamine 10 km/h võrra suurendab tõenäoliselt liiklusohutust. Viimasel kümnendil on linnaliiklust rahustavaid meetmeid rakendanud, sealhulgas piirkiirust langetanud paljud Euroopa linnad, näiteks Bern, Oslo, Stockholm, Kopenhaagen, Helsingi ja peaaegu kõik teised Soome linnad.