Abilinnapea Kalle Klandorf ütles linnavalitsuse istungile järgnenud pressikonverentsil, et terves Tallinna linnas oli alkoholi tarvitamine keelatud, kuid on kaks erandit – üks on Toompeal ja teine Kadriorus.

Kesklinna valitsusel tuleb tagada teavitussiltide paigutamine nimetatud aladele ja selle kohta avaldatakse vastav kaart, kus viirutatud alal on alkoholi tervitamine lubatud.

Vanalinnas on see ala Falgi tee, Toompea tänava, Toom-Kooli tänava, Kiriku tänava ja Rahukohtu tänava vaheline ala, Kadriorus aga Mäekalda tänava, A. Weizenbergi tänava, J. Poska tänava ja Narva maantee vaheline ala.

"Kuna ka alkohoolikud Tallinna linna elanikud, siis me tulime vastu nende soovidele," põhjendas Klandorf kahe erandi tegemist määrusesse. Toompea valiti selleks alaks seetõttu, et seal läheduses ei ole koole, Kadriorus valiti aga rohelusse vaatav ala, kus saab ka külili visata, selgitas abilinnapea.

Klandorf täpsustas kärakamääruse kehtivuste kohta, et määrus avaldatakse riigiteatajas kümne päeva jooksul ja pärast seda kolme päeva jooksul hakkab see määrus kehtima. Mupo peab avaliku korra tagama oma pädevuse piires.

"Tundub, et kohalikud ametnikud on suutnud survestada ka valitsusametnikke," kommenteeris Klandorf. Ta lisas, et talle ei meeldi justiitsministri avaldus, kus ta viitab, et linnaametnikud püüame seda määrust rakendada poliitilistel motiividel.

"Inimetele sülitati näkku mingi seadus ja nüüd tahetakse, et meie selle ka ära helbime," kõneles abilinnapea. "Me näitame, et ei tasu igasugust asja välja pritsida."