„Töö kaasamisnõunikuna annab mulle võimaluse panna oma avatud meel, lai silmaring ja suhtlemiskogemus tööle Tallinna linna valitsemise avatumaks ja läbipaistvamaks muutmisel,“ leidis Maasalu. „Avalikkuse kaasamine annab meile paremad otsused, õnnelikumad inimesed ja kvaliteetsema elukeskkonna ning sillutab teed kodanikuühiskonna triumfile.“

Linnapea Taavi Aas tõdes, et kaasamisnõuniku koha loomine tähendab muutust linnavalitsuse mõttemaailmas. „Me tõesti soovime rohkem inimesi oma mõttetöösse kaasata, et vältida näiteks Reidi tee sarnast olukorda,“ sõnas Aas.

Maasalu on hariduselt Tallinna Ülikooli keskkonnakorraldaja, praegu omandab ta magistrikraadi. „Kuna mu lõputöö käsitlebki kaasamist, oli kaasamisnõunikuna tööle asumine võimaluseks, mida ei saanud mööda lasta,“ ütles Maasalu.

Varasemalt on Maasalu töötanud kümmekond aastat Riigimetsa Majandamise Keskuses, millest viimased kaheksa aastat tegeles piirkonna juhatajana metsapuhkuse, loodushariduse ja teabepunktide töö korraldamisega Harjumaal. Viimane töökoht enne kaasamisnõunikuna alustamist oli sotsiaalse ettevõtte MTÜ Skill Mill projektijuht, kus Maasalu vahendas noori endisi õigusrikkujaid ja riskinoori heakorra- ja haljastustöödele.

Kaasamisnõuniku leidmiseks korraldatud avalikule konkursile laekus kokku 36 avaldust.