Aleksander Nevski katedraali tagant Nunne ja Pika tänava ristumiskohani laskuvas ja suveajal turiste tulvil Pikas jalas pargib pidevalt mootorsõidukeid hoolimata asjaolust, et tänava mõlemasse otsa on pandud läbisõitu keelav liiklusmärk ehk nn telliskivi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on asutus probleemist teadlik ning viimase kahe nädala jooksul on võimaluste piires üritatud Pikas jalas parkinutega ka tegeleda. “Autosid on päris palju teisaldatud, kuid loodus ei salli tühja kohta ning teisaldusauto lahkumise järel on peagi uus liikluseeskirjade eiraja platsis,” tõdes Harjo.

Transpordiameti juhataja näitab probleemi puhul näpuga seadustele, mis teevad jalakäijate alale parkijate karistamise raskeks. “Erinevalt parkimisalal valesti parkinust ei saa jalakäijate alal parkinule määrata viivistasu,” selgitas Harjo.

Pika jalaga samalaadne parkimisprobleem on ka Viru keskuse Hesburgeri kiirsöögikoha poolses küljes. Harjo märkis, et ootab nii Pikas jalas kui ka Viru keskuse juures kõnniteele pargitud autode teisaldamise ja juhtide trahvimise jaoks paremaid võimalusi kooskõlastusringil olevast uuest liiklusseadusest.

Kooskõlastusringil oleva seaduseelnõu kohaselt võib pargitud sõidukit teisaldada siis, kui see on teistele liiklejatele ohtlik või häirib oluliselt liiklust. Samuti võib teisaldada teed või haljasala kahjustavat ning invakohale pargitud autot.

Teisaldamine on lubatud ka siis, kui pargitakse kõnniteel, ohutussaarel või eraldusribal, õue ja teega külgneva ala sissesõidul ning ühissõidukirajal. Pääsu pole loota ka autojuhtidel, kes jätavad oma sõiduki teisaldamist tähistava tahvliga märgistatud alale.