Altosaar kogus 224 piirkonna üldkogul kohalolnult 180 poolthäält.

Üldkogu valis uue juhatuse, kuhu kuuluvad Andres Herkel, Peeter Laane, Venno Laul, Piret Lemsalu, Tiina Limberg, Vello Lokk, Andres Luus, Liisa Pakosta, Matti Tarum ja Toomas Tõniste.

Erakonna seenioride klubi seadis Isamaaliidu Tallinna piirkonna juhi kandidaadina üles ka Tallinna linnapea Tõnis Paltsi, kuid tema võttis oma kandidatuuri maha.

Ta märkis, et ei taha end tuleva aasta kohalike valimiste eel killustada ja soovib keskenduda linnavalitsuse juhtimisele.

“Isamaaliidu valimisvõit sõltub eelkõige linnavalitsuse tööst,” ütles ta. “Sellest, kes võidab Tallinnas, sõltub aga suuresti riigikogu 2003. aasta valimiste tulemus.”

Ka Altosaar ütles BNS-ile, et teme põhieesmärk on erakonna võit Talllinnas tuleva aasta kohalikel valimistel.

“Selleks tuleb tõhusalt tööle panna kõik pealinna ligi 1000 isamaaliitlast,” ütles ta.

Altosaar märkis, et ühise meeskonnana peavad töötama nii erakonna liikmed volikogus, linnavalitsus, halduskogud kui ka kõik osakonnad.

Piirkonna uue esimehe sõnul on sama tähtis oma poliitika selgitamine valijaile.

“On vähe sellest, kui me ise usume, et meil on õigus,” nentis ta. “Seda peavad uskuma ka valijad.”

Altosaar tõdes, et kui erakond ei suuda oma eesmärke selgitada, jääb valimisvõit tulemata.

Ta lisas, et ei kavatse eelmiste esimeeste Andres Herkeli ja Liisa Pakosta juhtimisstiiliga võrreldes suuri muudatusi teha.

Isamaaliidu Tallinna piirkonnas on 974 liiget.

Laupäevasel üldkogul puhkes taas vaidlus keelenõuete kaotamise üle valimissseadustest.

1992. aastal Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei liikmena riigikokku saanud Ants Erm nimetas valimisseaduste muutmise viisi halvaks teatriks. Ta lisas, et Isamaaliidus on juhtimiskriis ja väitis, et erakonna programmist sõidetakse lihtsalt teerulliga üle.

Üldkogul tõstatus ka küsimus erakonna Harjumaa piirkonna juhatuse reedesest otsusest arvata Isamaaliidust välja rahvuslaste ühenduse esimees, peaminister Mart Laari tagasiastumist nõudnud Andres Jõgiste.

Riigikogu liige Lauri Vahtre ütles, et kui Jõgistel on õigus oma arvamusele, on see ka Harjumaa piirkonna juhatusel.