Arengukava periood on seotud Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodiga aastani 2020, mis võimaldab linnal paremini planeerida investeeringuprojekte ja sealhulgas välisrahastuse kaasabil finantseeritavaid, teatas Raepress.

Linna arendamise strateegiliseks eesmärgiks aastatel 2014–2020 on kõrgekvaliteedilise elukeskkonnaga Tallinn, mis on ka atraktiivne sihtkoht väliskülalistele ja investoritele. Sellest tulenevalt on linna üheks olulisemaks väljakutseks Euroopa rohelise pealinna tiitli saavutamine 2018. aastaks, milleks on koostamisel ka eraldi tegevuskava, rõhuasetusega keskkonnasaaste vähendamisele, sealhulgas vähendada CO2 emissioone aastaks 2030 vähemalt 40% ning linnaruumi säästlikumaks, ohutumaks ja inimkesksemaks muutmisele.

Üheks olulisemaks prioriteediks seab arengukava linnaelanike sotsiaalse kaitse tagamise. Efektiivsemaks ennetustööks riskirühmadega suurendatakse lastekaitsetöötajate arvu ja avatakse mitu uut päevakeskust. Jätkatakse munitsipaalehitust ja lastekodulastele peremajade ehitamist, Iru hooldekodule ehitatakse uued korpused, rekonstrueeritakse ja laiendatakse Tallinna laste turvakeskust ning Tallinna perekeskust.

Hariduse ja noorsootöö peamised eesmärgid on tagada igale lapsele koolikoht kodu lähedal ning soovijatele üldkeskhariduse kättesaadavus. Samuti on eesmärgiks kindlustada igale lapsele lasteaiakoht läbi linna vastava programmi elluviimise, mille raames rajab linn ligi 5000 uut lasteaiakohta.

Tööhõive parandamiseks ja ettevõtlusaktiivsuse ergutamiseks on oluline alustavatele ettevõtetele soodsa kasvukeskkonna loomine ning ettevõtete rahvusvahelistumise toetamine, linnaelanikele ja ettevõtjatele mõeldud abiprogrammide elluviimine ning täiskasvanute täiendusõppe edendamine. Tähtsamate projektide seas on siin Lasnamäe tööstuspargi laiendamine ja Suur-Sõjamäe tööstuspargi valmisehitamine.

Linnatranspordi arengus tähtsaim ülesanne on ühistranspordi eelisarendamine. Olulised on nii Lasnamäe trammiliini väljaehitamine ja 4. trammiliini rekonstrueerimine kui ka Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise lõpuleviimine, Haabersti eritasandristmiku väljaehitamine ning Põhjaväila ehitus.

Kultuurielus on eesmärgiks tagada professionaalkultuuri arendamise kõrval mitmekesised võimalused kultuuriliseks harrastustegevuseks ja toetada kodanikuühendusi. Strateegilised investeeringuobjektid on Kultuurikatel, Tallinna loomaaed, Tallinna lauluväljak, Vene kultuurikeskus, linnahall, linnamüür ja tornid, Mustpeade maja, Linnateatri ajalooline hoonetekompleks, Salme kultuurikeskus, Kanuti gildi hoone, Keskraamatukogu osakonnad ja Vene muuseum.

Linna juhtimisel tihendatakse koostööd Harjumaa omavalitsustega. Samuti on linna konkurentsivõime tõstmisel tähtis koostöö Helsingi, Peterburi ja Riiaga. Tallinna avalike teenuste arendamisel suurendatakse eeskätt e-teenuste osakaalu.Linnahall,