Ainuüksi pealinna kuue abilinnapea puhkusetoetuste arvelt oleks linnal võimalik kokku hoida üle 300 000 krooni. Nii linnapeale kui ka linnavalitsuse liikmetele palga määramine on linnavolikogu ainupädevuses, kuid annetusena loobumist ei takista miski, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Päevaleht võttis nii linnapea kui ka abilinnapeadega ühendust ning uuris, millised plaanid neil puhkusetoetustega on.

Edgar Savisaare sõnul on tal kasutamata puhkust veel eelmisest aastast. „Kui peaksingi suvel puhkama, kasutan esmajoones ära selle,” ütles Savisaar. Linnapea lisas, et on jõus ettepanek peaminister Andrus Ansipile.

„Olen palgakärbete kohta pikemalt kirjutanud oma blogis. Tegin peaministrile ettepaneku, et me mõlemad loobuksime kolmandiku võrra oma palgast,” lisas Savisaar.

Abilinnapea Jaanus Mutli ütles, et on sel aastal juba puhanud ja puhkusetoetuse kätte saanud. „Kas tulevikus annetada, ma veel ei tea. Olen eraisikuna pidevalt annetanud ühele spordiklubile noortespordi toetuseks,” märkis Mutli.

Abilinnapead Merike Martinson, Eha Võrk ja Deniss Boroditš kinnitasid nagu ühest suust, et ei ole veel puhkuseplaane teinud ega seetõttu kaalunud, kas nende 13. palgast võiks kujuneda rahasüst mõnele asutusele või valdkonnale. Abilinnapäid Kaia Jäppineni ja Taavi Aasa ei õnnestunud paari päeva jooksul tabada ei kirjalikult ega telefonitsi.

„Oletuslikust kokkuhoiust puhkusetoetuste osas ei ole mõtet rohkem rääkida, kuna nii linnapea kui ka teised linna juhid on korduvalt kinnitanud, et puhkusetoetused säilivad,” leidis linnakantselei personalidirektor Esta Heinmaa.