"Eks siis elu hiljem näitab, mismoodi seda majandusasja ajada, aga ütleme nii, et mõistlik see küll ei ole, et niisugune väga vastuoluline mäng praegu siin toimub," rääkis Sarapuu tänasel linna pressikonverentsil Vene turistide vähenemist kommenteerides, vahendavad TV3 "Seitsmesed uudised".

"Poliitikud ihkavad vene hääli, aga samas mängitakse niisugust teistsugust mängu ja mis veel kõige hullem on, mis mulle tavainimesena tundub, et koguaeg justkui hirmutatakse, et kuskil on mingisugune tohutu oht ja kuskil on niisugune, et hoidku jumal selle eest, et ärge tehke seda, teist või kolmandat. Ja tulemused on praegu näha," lisas Sarapuu.

Kuna abilinnapea jutt tundus praeguses situatsioonis äärmiselt kummastav, küsis TV3 peale pressikonverentsi Sarapuult selgitavaid küsimusi.

"Mina ütleks nii, et kui ma tavainimesena ütlen, siis see on vastuoluline, see elu. Ühelt poolt me tahame Vene turiste, me tahame Vene raha, poliitikud tahavad vene hääli, aga teiselt poolt tehakse kõik selleks, et Vene rubla kukuks ja tehakse, et Vene turismifirmad pankrotti läheks. Et kui sa tavainimese poolt vaatad, siis see kõik on arusaamatu," vastas Sarapuu küsimusele, et kas ta peab Venemaa vastu kehtestatud sanktsioone ebamõistlikeks.

Sarapuu lisas, et kui poliitiliselt probleemi vaadata, siis on kõik toimuv "malemäng". "Ma ei taha praegu öelda väga konkreetselt Putini kohta ja ma ei taha ka öelda Euroopa Liidu kohta, ma tahtsin rääkida sellest, mis turismivaldkonnas praegu toimub ja seda tavainimese ning ettevõtja pilguga vaadata," rääkis Sarapuu ning lisas, et Venemaal toimuvat ta siiski heaks ei kiida.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus ütles aga Sarapuu öeldut kommenteerides, et viimane on ära unustanud fakti, et Venemaa käitub agressorina ja siin ei saa kahepoolset mõtlemist olla. "Agressorit kuidagi julgustada või seda tegevust kuidagi heaks kiita ei ole võimalik," rääkis Pentus-Rosimannus.