Kuna Tallinna ametnike viimane suurem revideerimine oli aastal 2000, siis otsustati abilinnapea Taavi Aasa sõnul üle vaadata linna ametite, linnaosade ja linnakantselei koosseisud. Selle tulemusena jääb Tallinna palgal olevast 1579st  inimesest tööta 158. Tänu sellele sammule kasvab palgafond 8 protsenti.

Üsna jõuliselt vähendati munitsipaalpolitseid, kust kaob kaheksa töökohta. Ilmselt pole turvalisuse pärast siiski karta vaja, sest pärast kärpeid jääb järele 110 mupolast.

Palju kriitikat on saanud Tallinna kulutused ajalehtedele ja telekanalile. Hoolimata sellest, et Tallinna televisiooni eelarve on üle 3 miljoni euro, tuleb siiski kärpida ka avalike suhete arvelt. Nii kaob Raepressist ja linna avalike suhete teenistuse teabeosakonnast kokku neli töökohta.

Kirjeldatud muudatuste taga on linnapea Edgar Savisaare sõnul asjaolu, et tegu on töödega, mida on võimalik teha efektiivsemalt ning mille arvelt on võimalik kokku hoida.

Töökohtade kustutamise kõrval luuakse Tallinna linnakantselei koosseisu 11 töötajaga linnapea büroo. Büroos hakkavad tööle linnapea abi, viis nõunikku, kaks referenti, üks linnavalitsuse nõunik ja kaks autojuhti.

Tallinna linnavolikogu reformierakondlasest liikme Martin Kuke sõnul on sellised arengud positiivsed: „Meie korduvad üleskutsed koondada linnaaparaadist ametikohti, mis sisuliselt tegelevad Keskerakonna valimiskampaania korraldamisega linnajuhtimise asemel, hakkavad lõpuks vilja kandma. Kindlasti on linnavalitsusel võimalik olla selles veelgi edukam ning kavatseme ka tulevikus survestada neid tegelema linnajuhtimise efektiivsemaks muutmisega."

Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Madis Kübar leidis, et linn maksab hüvitise varjus töötajatele preemiat. "Hooliv tööandja võimaldaks oma töötajatele soodsamat või tasuta sportimisvõimalusi, nagu teevad seda mitmed suurettevõtted ja riigiasutused."

"Kas ja kui palju tervisehüvitisest Keskerakonna kassasse laekub, on keeruline öelda, küll aga näeme, et lõviosa hüvitisteks kuluvast rahast läheb linna tippjuhtide niigi ülikõrgete palkade täiendamiseks," lisas Kübar.