Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on hanke eesmärgiks alustada võimalikult kiiresti väljavahetamist vajavate kontaktvõrgu postide asendamist. „Seepärast valime 35 esmalt vahetamist vajava posti asendamise teostaja lihtsustatud riigihanke korras, mis võimaldab lõpetada töö hiljemalt septembri alguseks,“ ütles Tamm.

„Võin kinnitada, et oleme teinud kõik vajaliku kontaktvõrgu postide püsivuse tagamiseks kuni nende väljavahetamiseni ja pole vähimatki põhjust hüsteeria külvamiseks, otsekui poleks Tallinna tänavatel liikumine ebastabiilsete postide tõttu turvaline. Jäägu need väited sensatsiooninäljas ajakirjanike hingele, meie teeme oma tööd ning tagame ohutuse ning mugava ühistranspordi,“ lisas TLT AS juhatuse esimees.

Lihtsustatud hanke korras esitatakse hinnapäring viiele potentsiaalsele töö tegijale, kelle hulgast valitakse vastavalt pakkumisele välja parim. Hanke plaanipärase teostumise korral algab postide vahetamine juba järgmisel nädalal.

TLT infrastruktuuridirektor Jüri Malken ütles veel esmaspäeval, et ekspertiis tuvastas Tallinnas 86 kontaktliini posti, mis vajavad väljavahetamist. 15 neist on juba vahetatud ja üks on ümber kukkunud. Seega on linnas veel 70 väljavahetust vajavat posti.

Vaata ohtlike postide asukohta SIIT!