Tallinna linnavalitsus esitas täna linnavolikogule otsuse eelnõu, millega kiidetakse heaks Tallinna Autobussikoondise ASi ning Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise ASi ühinemine.

Eelnõuga otsustakse muuta TAK-i kui ühendava aktsiaseltsi põhikirja ning kinnitada aktsiaseltsi uueks nimeks Tallinna Linnatranspordi Aktsiaselts, mille kõigi aktsiate ainuomanikuks jääb Tallinna linn.

Abilinnapea Arvo Sarapuu ütles, et kahe transpordiettevõtte liitmist on kaalutud ka varem, seda on kahel korral soovitanud ka audiitorfirma Ernst&Young.

TAKi ja TTTK liitmisele eelnes töö komisjoni poolt, millesse olid kaasatud mõlema ettevõtte juhtkonnad. Ühinemisleping kirjutati alla 3. aprillil.

Arvo Sarapuu sõnul saab liidetavast ettevõttest oma valdkonna Eesti üks suuremaid. Kõik seni sõlmitud töölepingud lähevad üle uuele Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsile.

Audiitorfirma Ernst & Young Baltic analüüsis 2005. aastal TAK-i ja TTTK efektiivsuse tõstmise võimalusi ning firmade ühendamise eeliseid ja puudusi. 2008. aasta juunis–oktoobris uuris sama audiitorfirma ettevõtete efektiivsuse tõstmise võimalusi ning leidis, et mõlemas firmas on võimalusi kulude kokkuhoiuks. 

Möödunud aasta 8. juuni Tallinna linnavalitsuse istungil otsustati taaskord kaaluda TAK-i ja TTTK ühendamise perspektiivi. Linnavalitsus leidis, et kahe ühistranspordifirma ühendamine on seekord põhjendatum kui kunagi varem. Seda nii ühistranspordi tulevase ümberkorraldamise võimekusest, ühissõidukite liikide asendamisest kui uute ühissõidukite maksumusest lähtuvalt. Esitatud ettepanekute alusel moodustas Tallinna linnavalitsus 11. jaanuari k.a. korraldusega ajutise komisjoni TAK-i ja TTTK ühinemise ettevalmistamiseks. 

Vastavalt Tallinna linnavalitsuse korraldusele kutsutakse Tallinna Autobussikoondise ASi ning Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise ASi ühinemise tulemusena moodustatava Tallinna Linnatranspordi ASi nõukogust tagasi Jaanus Mutli ning nõukogu liikmeteks määratakse Toomas Vitsut, Igor Kravtšenko ja Kalev Kallo.