Tallinn soovib munitsipaalomandisse ligi 64,3 ha suuruse Vabaõhumuuseumi tee 63 maatüki, mis on Raepressi teatel rekreatiivse, ökoloogilise ja loodusliku arengusuunaga roheala, mis on elanike poolt kasutuses nii tervisespordi harrastamiseks kui ka looduses vaba aja veetmiseks.

Linnavolikogu tegi ühtlasi ettepaneku määrata maatükist moodustatava katastriüksuse sihtotstarbeks sotsiaalmaa-üldkasutatav maa. Maatükil paiknev Õismäe rabamets koos jalgteede ja kraavidega on avalikult kasutatav roheala Vana-Rannamõisa tee ja Vabaõhumuuseumi tee vahelisel maal. Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb taotletav maa metsade, parkide ja looduslike haljasalade maakasutusfunktsiooniga alale, mis on puhkeotstarbelise alana mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Linnavolikogu otsustas taotleda tasuta Tallinna linna omandisse ka Eesti Vabariigi omandis oleva Raja tn 19/1 kinnisasja pindalaga 5079 m². Sotsiaalmaa sihtotstarbega maatükk on Tallinna linnale seadusest tulenevate ülesannete täitmiseks vajalik maa. Munitsipaalomandisse taotlemise eesmärgiks on tagada kinnisasja avalik kasutus üldkasutatava maana ja ehitada kinnisasjale kergliiklustee.

Raja tn 19/1 kinnisasi jääb Tallinna Tehnoloogiapargi detailplaneeringu alale. Detailplaneering näeb muuhulgas ette elamualade kergliiklus- ja kõnniteede Soone tiigi äärsete teede kaudu Nõmme parkmetsaga ühendamise. Raja tn 19/1 maatükile on kavandatud kergliiklustee, mis ühendatakse ümbritsevate kergliiklusteede võrgustikuga.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu taotleda sotsiaalmaana – üldkasutatava maana munitsipaalomandisse viis Lasnamäe linnaosas paiknevat maatükki kogupindalaga 41 ha, neist suurim on Alvari tn 39 // Mustakivi tee 21 maatükk ligikaudse pindalaga 29,5 ha. Tegemist on elamutevaheliste haljasalade, juurdepääsuteede, platside ja mänguväljakutega.