Kui see ei õnnestu, on reformierakondlasest abilinnapea Anders Tsahkna keskerakondlasest abilinnapea Toomas Vitsuti hinnangul keskuse müügiga linnale miljoneid kroone kahju tekitanud, teatas “Aktuaalne kaamera”.

Linnale kuuluvad keskhaiglad müüsid oma osaluse keskuses hinnaga 9,2 miljonit krooni tundmatute omanikega firmale Diagnostic Family. Vitsuti hinnangul võiks firma müügihind ulatuda 30 miljoni kroonini.

Tsahkna teatas neljapäeval, et keskuse aktsiate müük oli igati seaduslik, vastava otsuse langetasid Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate nõukogud.

“Kuna võõrandatud aktsiad kuulusid Ida-Tallinna Keskhaiglale ja Lääne-Tallinna Keskhaiglale siis vastavalt äriseadustikule ja haiglate põhikirjale on haigla nõukogul õigus otsustada aktsiate või vara võõrandamist,” ütles Tsahkna BNS-le.

“Mõlema haigla nõukogud võtsid otsuse aktsiate võõrandamise kohta vastu üksmeelselt,” märkis Tsahkna, kes kureerib linnavalitsuses tervishoiuvaldkonda.

Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu liikmed on Ivi Eenmaa (esimees), Margarita Tšernogorova, Helle Kalda, Tsahkna ja Sirje Endre. Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogusse kuuluvad lisaks Tsahknale Vilja Savisaar (esimees), Tiina Mõis, Aleksandr Beloussov ja Jaanus Reisner.

Kuigi nõukogude liikmete seas on ka Vitsuti erakonnakaaslasi, jätab abilinnapea linna esindajana ainusüüdlaseks Tsahkna, kes keskuse nõukogu liikmena müüki ette valmistas, teatasid teleuudised.

Tsahkna ise nimetas keskuse eelmise aasta kasumiks 9,3 miljonit krooni ehk müügihinnaga võrdset summat raamatupidamislikuks, öeldes teleuudistele, et tegelikult teenib keskus üks-kaks miljonit krooni aastas. Lisaks võlgneb keskus haigekassale 9,3 miljonit krooni ja see muudab Tsahkna sõnul oluliselt ettevõtte tasuvust.

Vitsut hinnangul on ainuüksi keskuse kinnisvara väärt 16 miljonit krooni ja kasumit teenib keskus viis miljonit krooni aastas.