Tallinna linnavalitsuses on valminud korralduse eelnõu merekomisjoni moodustamiseks, teatas pealinna pressiteenistus.

Ajutise komisjoni, mida juhib abilinnapea Toivo Promm, peamiseks ülesandeks on Tallinna kui merelinna arengukava ettevalmistamine ja ettepanekute tegemine Tallinna linna teiste arengukavade täiendamiseks, lähtudes Tallinna kui merelinna ideest.

“Kuigi meri on üks Tallinna visiitkaartidest, oleme täna olukorras, kus linna seob reaalselt merega vaid tema geograafiline paiknemine mere ääres,” ütles abilinnapea Toivo Promm. “Tallinna rannajoon mandri osas on 42,6 kilomeetrit, kuid Tallinna linnale kuulub ainult üks kai — Linnahalli kai”.

Tallinnal pole oma kauba- ega reisisadamat, kuigi linna läbib aastas ligikaudu 10 miljonit tonni transiitkaupu ning 80 protsenti Tallinna saabuvatest ja lahkuvatest turistidest. Tallinnas on 20 korda vähem väikelaevade kaikohti võrreldes Helsingiga.

“Paljud probleemid, mille tagajärgedega me täna tegeleme, on aga alguse saanud asjaolust, et Tallinna linnal puudub korralik nägemus ja idee merepoliitikast,” kommenteeris Toivo Promm ajutise merekomisjoni moodustamise vajadust.

Komisjoni kuuluvad Tallinna abilinnapea Jüri Ratas, Jüri Lember Eesti Mereakadeemiast, Hannes Kuhlbach aktsiaseltsist Tallinna Sadam, Viktor Palmet MTÜ Eesti Sadamate Liidust, Kalev Vapper ESS Kalev Tallinna Jahtklubist, Viktor Siilats aktsiaseltsist IEG ja Jüri Käo MTÜ Eesti Jahtklubide Liidust.