Kuigi USA investorite seni välja käidud hiiglasliku meelelahutus- ja konverentsikeskuse rahastamise plaane on tabanud tagasilöögid, ei rutta linnavalitsus koostööd lõppenuks kuulutama ja väidab, et ameeriklastel on tagataskus varuplaan, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aasta alguses teatas linnavalitsus, et linnahalli ja selle ümbruse arendamise õiguse omandanud Tallinn Entertainment LLC on saanud investeerimiseks võetava kuni 2,8 miljardi kroonisele laenule USA valitsuse garantii. Hiljem selgus küll, et enne Ühendriikide valitsuse veksli saamist peaks selle investeeringu garanteerima omakorda Eesti riik.

Rahandusminister Jürgen Ligi aga teatas nädala eest linnavalitsusele, et talle ei tundu see plaan läbinähtav: "Meie käsutuses oleva info põhjal otsustades tundub Tallinna linnavalitsuse poolt välja pakutud finantseerimisskeemi rakendamine ebaratsionaalne."

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles eile, et ta ei ole rahandusministri saadetud kirja näinud, kuid vaatamata sellele ei ruttaks ta Ameerika investorite suhtes midagi kohe otsutama. "Ootame aprillis nende delegatsiooni ja teeme otsused siis," ütles Aas ja kinnitas, et linnavalitsusel on olemas mõtted ka puhuks, kui see kavandatav üritus linnahalli arendamise jaoks positiivset tulemust ei too.

Aas ei selgitanud, mida alternatiivne rahastamise variant endfast kuutab, kuid andis selgelt mõsta, et linnavalitsus ei kavatse koostööd ameeriklastega maha matta isegi siis, kui preagune variant käiku ei lähe.