Kaarli pst 4 maale on detailplaneeringus ette nähtud istutada kuuerealise puiestee taastamiseks äärmine puuderida, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

„Kaarli pst 4 maaüksuse linna omandisse andmine on vajalik, kuna seaduse kohaselt peab kohalik omavalitsus korraldama oma territooriumil muuhulgas üldkasutatava haljastuse rajamist ja seega on see maaüksus linna ülesannete täitmiseks vajalik,“ selgitas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Seevastu otsustas Vabariigi Valitsus mitte heaks kiita Kaarli pst 4a maaüksuse munitsipaliseerimist. Maa munitsipaalomandisse andmisel lähtutakse eelkõige sellest, kas taotletav maa on vajalik kohaliku omavalitsuse ülesannete täitmiseks ja arenguks.

„Kahjuks selgus linna taotlusest, et linn peab ainuvõimalikuks sellele maale hoonestusõiguse seadmist ja maa äriühingu kasutusse andmist otsustuskorras. Aga sellisel juhul ei saa seda maad käsitleda kui linnale vajalikku maad,“ ütles Tamkivi.

Tallinna linn esitas 29. jaanuaril keskkonnaministrile taotluse anda linna munitsipaalomandisse maaüksused Kaarli pst 4 ja Kaarli pst 4a. Maad taotleti kohaliku omavalitsusüksuse ülesannete täitmiseks ja arenguks vajaliku maana.

Kaarli pst 4 maaüksuse pindala on 221 m², sihtotstarve — 15% ärimaa, 85% transpordimaa ning maa maksustamishind 268 700 krooni. Kaarli pst 4a maaüksuse pindala on 6009 m², sihtotstarve — 50% ärimaa, 50% transpordimaa ning maa maksustamishind 13 700 500 krooni. Mõlemad maaüksused asuvad südalinnas Vabaduse väljaku vahetus läheduses.