Nimelt peab ERJK Pettai ja Tallinna linnavahetusega juba mõnda aega kirjavahetust selle üle, kas Keskerakonna võlausaldaja Pettaile minevad Tallinna linna hanked võiksid olla Keskerakonna rahastamine kujul, mida seadus ei luba.

Komisjon küsis linnavalitsuselt juuni alguses, kas Tallinna linna ja Pettai firma OÜ Midfield vahel toimunud 18 tehingu puhul kokku 210 000 euro väärtuses võeti pakkumine ka teistelt hankijatelt? ERJK küsis ka teisi pakkumisi näha.

Tallinna linn teatas 28. juunil läinud vastuskirjas, et ei vasta neile küsimustele, sest ERJK pole õigust pärida aru Tallinna linna hangete kohta.

"Meile jääb ka arusaamatuks, milline on seos linnavalitsusele esitatud järelevalvekomisjoni küsimuse ja erakondade rahastamise vahel," kirjutas linna õigusdirektor Priit Lello komisjonile.

Reklaamifirma OÜ Midfield omanik Pettai on Keskerakonnale mitmete viimaste valimiste jooksul enda teeneid pakkunud, kuid pidevas rahahädas Keskerakond on tänavuse aasta alguse seisuga Pettaile alates 2009. aasta valimistest võlgu 332 000 eurot.

Pettai ise teatas komisjonile, et selle aasta 1. detsembrist alates hakkab Keskerakond iga kuu tasuma OÜ-le Midfield 50 000 eurot, et ära õiendada Keskerakonna võlg firma ees.