Suurprefektuuri vastvalminud struktuuriprojekti järgi tõhustab Küüt kõige enam kuritegevuse vastast võitlust just Tallinna südalinnas, kus pannakse toime kolmandik kogu Eesti kuritegudest. Seetõttu antakse projekti järgi kesklinna politseile patrullide tarvis juurde 23 ametikohta, mis on pea kolmandiku võrra rohkem kui praegu, kirjutas Postimees.

“Kui Tallinna politseid peetakse kogu riigi politsei maine kujundajaks, siis Kesklinna politseiosakond on võtmeüksus kogu pealinna politseile,” selgitas Küüt 1. jaanuarist Harju ja Tallinna politsei põhjal loodava prefektuuri üht suuremat muutust.

Teistes Tallinna piirkondades jääb korrakaitsepolitseinike arv samaks, küll aga ootab oluline täiendus Harjumaa politseid. Kava järgi suureneb Maardus paikneva Ida-Harju osakonna patrullpolitseinike arv 13 mehe võrra 86 liikmeliseks, Sauel asuva Lääne-Harju 78 korrakaitsepolitseile lisandub aga kuus mundrikandjat.

“Kui Tallinnas suudab politsei ka praegu kiiresti väljakutsetele reageerida, siis Harjus on olukord kehvem, sest mehi napib,” selgitas Küüt. “Tahame jõuda selleni, et ööpäeva jooksul oleks Harjumaal valves neli-viis patrulli praeguse kahe-kolme asemel.” Ka lubab Küüt tuua nii Tallinnas kui ka Harjumaal teedele ja tänavatele praegusest rohkem liikluspolitseinikke — ühtekokku 21 meest lisaks.

Patrullide arvu tõstetakse prefekti sõnul peamiselt seeläbi, et politseinikelt võetakse osaliselt ära funktsioonid, millega saavad hakkama ka teenistujad. Näiteks hakkavad juhtimiskeskuses tulevikus hättasattunute telefonikõnedele vastama vaid need, kes ei kanna politseimundrit.

Suurprefektuuri peamajja koonduvad aga mitmed ülesanded, mille kallal nägi seni igas osakonnas vaeva mitu inimest.

“Oleme jõudsalt just oma struktuuri sees olulisi kitsendusi ja ametikohtade ümberpaigutusi teinud, mistõttu politseinike koguarv otseselt ei tõuse,” selgitas Küüt.

Samas rõhutas Põhja-Eesti prefekt, et kõige olulisem on leida inimesed, kes asuvad kümneid lisanduvaid patrullide ametikohti täitma. “Juba praegu on meil probleeme vakantsete ametikohtade täitmisega,” nentis ta.