Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles, et linnavalitsuses on arutluse all mitmed võimalikud variandid, ent seda, mis reaalselt muutub, pole veel otsustatud. "On mitmeid variante välja kaalutud, aga milline välja valitakse, ma ei tea," ütles Harjo Päevalehele. Otsus võidakse tema sõnul teha aga juba homme.

Seda, milliseid võimalikke muudatusi linnavalitsus kaalub, Harjo ei öelnud. Küll aga on erinevatest reaalsetest lahendustest kõnelenud abilinnapea Taavi Aas, kes usutluses Tallinna Postimehele pidas võimalikuks, et parkimises ei muutu mitte midagi või siis pikendatakse tasulist parkimisaega kesk- ja südalinnas ööpäevaringseks. Kõige tõenäolisem on tema sõnul aga tasulise parkimisaja pikenemine 2–3 tunni võrra.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Kaupo Nõlvaku sõnul hakkab uus parkimiskord kehtima suve teisest poolest. Nõlvaku andmetel kaalub linnavalitsus tasulise parkimise ala südalinnas laiendada ja muuta tasuline parkimine seal ööpäevaringseks.

Praegu on kesk- ja südalinnas parkimine tasuline tööpäeviti kella 7-st 19-ni, laupäeviti on see aeg hommikul kella 8–15. Pühapäevadel ja riiklikel pühadel saab kesk- ja südalinnas parkida tasuta. Parkimise minutihind on südalinnas 0,58 eurot, kesklinnas on see poole võrra odavam ehk 0,26 eurot.