Eelmisel aastal põhjustas Arne Oidi mälestuskontsert Tallinna päeva raames kõvasti pahandust: helilooja tütred leidsid, et isa nime ei tohi vabaõhuüritusega lörtsida. Tõnu Naissool seevastu pole oma isa laulude esitamise vastu kõige vähematki. Vastupidi: ta on ise kontserdi organiseerija ja produtsent, kirjutab SL Õhtuleht.

Suulise nõusoleku Tallinna päeval laulda on andnud Jassi Zahharov, Uno Loop, Vello Orumets, Meelis Punder, Marju Kuut, Mart Sander, Mare Väljataga ja Voldemar Kuslap. Kõik laulud kõlavad võimalikult originaalilähedaselt. Kõlavad “Viimse reliikvia” „hitid” “Prostituudi laul”, “Laul pistodast”, “Põgene, vaba laps” ja “Mässajate laul”.

Tallinna päeva kultuuriürituste korraldamiseks kulub 535 170 krooni.

SL Õhtuleht märgib juhtkirjas, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare juhitav Keskerakond püüab pealinnast partei huvidest viimast välja pigistada, ning viitab sellele, et Naissoo looming ei kõla Tallinna päeval sugugi juhuslikult. Keskerakonna valimisloosung europarlamendi valimistel on ju: “Meie reliikvia on vabadus”. „Nii tehaksegi ilusa kontserdi kattevarjus tegelikult erakonna valimispropagandat,” resümeerib juhtkiri.