Stipendium omistatakse kodanikuühiskonna ühenduse esindajale, üliõpilasele või meedias töötavale ajakirjanikule, kes on olnud aktiivne isikuvabaduste kaitse eestkõneleja, kirjutanud uurimistöö või kajastanud antud teemat meedias, teatas Raepress.

Vaba ühiskonna stipendiumikomisjoni kaasatakse Tallinna linna ja kodanikuühiskonna spetsialistid ning meediaväljaannete esindajad.

Komisjon analüüsib kodanikuühiskonna ühenduste, kõrgkoolide ja meediaväljaannete poolt stipendiumikonkursile esitatud taotlusi, teeb nende hulgast valiku ning esitab ettepaneku linnavalitsusele stipendiumi määramiseks.

Vaba ühiskonna stipendiumi väljaandmise komisjoni esimeheks kinnitati abilinnapea Kaia Jäppinen ning komisjoni liikmeteks Tallinna lnnavolikogu kantselei avalike suhete nõunik Ester Šank, Tallinna abilinnapea nõunik Henri Kaselo, Tallinna linnapea nõunik Moonika Batrakova, ajalehe Pealinn peatoimetaja Maarja-Liis Arujärv ja ajalehe Stolitsa peatoimetaja Yana Toom.

Komisjoni töös palutakse osalema Eesti Kunstiakadeemia ajalooprofessor David Vseviov ning Tallinn linnavolikogu liige Andres Kollist.