Kohtumisel vahetasid naaberriikide linnapead mõtteid tänavuse lumerohke talve kohta, mis on mõlema linna eelarvest nõudnud lisaressursse. Näiteks Helsingis veeti jaanuaris linnast välja 50 000 koormat lund, mis on tavapärane terve talve kogus, teatas Raepress.

Helsingi linnapea Jussi Pajuneni sõnul on neilgi rohkem probleeme lume äraveoga tekkinud just kesklinna piirkonnas ja väikestelt tänavatelt. Ühiselt nenditi, et alati on sellistel puhkudel linnavõimudega hurjutajaid, kuid samas pakub tänavune talv ka toredaid talverõõme.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar õnnitles Helsingi kolleegi hiljuti saadud suure tunnustuse — maailma disainipealinnaks 2012 — valimise puhul ja avaldas lootust, et soomlased leiavad 2011. aastal tee ka Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna ning eestlased 2012. aastal tee Helsingisse kui maailma disainipealinna.

SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli tutvustas külalistele Tallinna kultuuripealinna arenguid ja möönis, et Helsingi asub kahe kultuuripealinna Turu ja Tallinna vahel — selleks, et  pääseda Tallinnast Turusse ja vastupidi, tuleb minna ikka läbi Helsingi. „Juba tänavu suvel saavad kaks kultuuripealinna kokku Helsingis ja esitlevad ühiselt oma programme Helsingi ja kogu Soome rahvale. Helsingi elanikud on kindlasti nii Tallinna kui Turu olulisi ja peamisi külalisi,“ rääkis Mutli.

Savisaar märkis, et kui Tallinn on 2011. aastal kultuuri pealinn, siis teised Eesti linnad on kultuurilinnad. „Ka Kultuurikatla idee saime Helsingist, kus vana tehasehoone muudeti kultuurikeskuseks,“ tõdes Savisaar. „Praeguses majanduslikus olukorras oleme sunnitud kultuuripealinna programmis ja eelarves korrektiive tegema. Ma ei pea õigeks, et ainuüksi ilutulestikuks kavandatakse 1,5 miljonit krooni, kui Tallinnas on rohkem kui 30000 töötut. Selle raha eest saaks  luua palju uusi töökohti“ tõdes Savisaar.

Pajuneni sõnul on majanduse ja kultuuri opositsioonis olek ka Soomes tuntav ja tajutav. Ühiselt tõdeti, et kui 2011. aastal Tallinn ja Turu vastutavad Euroopa kultuuripealinnadena, siis ühineb Helsingi igati ettevõtmistega ning kui 2012. aastal kannab Helsingi disainipealinna tiitlit, siis ka Tallinn ja Turu tulevad programmiga ja erinevate tegemistega kaasa.