“Tallinna linnavalitsus soovib, et linnavolikogu esitaks valitsusele ettepaneku jätta Niguliste muuseum-kontserdisaal, Neitsitorn, Tallitorn ning Lühikese Jala väravatorn ja hoone tagastamata,” ütles abilinnapea Kaia Jäppinen Raepressi teatel.

“Niguliste muuseum-kontserdisaal on Eesti vabariigile ja Tallinna linnale oluline kultuuriobjekt ning omandireformi aluste seaduse sätetele vastavalt on võimalik see vara seetõttu tagastamata jätta,” põhjendas Jäppinen.

Hoolimata sellest, et Kultuuriministeerium on nimetatud objektide osas juba 2001.a. võtnud seisukoha need tagastamata jätta, ei ole vabariigi valitsus vastavasisulist otsust suutnud teha.

Tallinna linnavalitsus on huvitatud sellest, et kogu Taani kuninga aiana tuntud endine kinnistu jääks avalikku kasutusse, mistõttu tehaksegi linnavolikogule ettepanek taotleda valitsuselt vara tagastamata jätmist. Kõnesoleva vara tagastamine eraisikule piiraks oluliselt elanikkonna ja linna külastajate võimalusi selle arhitektuuri- ja ajaloopärli nautimiseks.