„Tallinna kommunaalameti lepingupartnerid on analüüsinud oma tegevusi 26. oktoobri lumesaju tagajärgede likvideerimisel ning jälgivad operatiivselt ilmaandmeid. Tänavapuhastustehnika on kõrgendatud valmisolekus ennetamaks tänavatel libedustekke ohtu ja teostamaks lumekoristustöid,“ ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

„Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale tuleb kinnistuomanikel talviseid hooldustöid teostada ka neile kuuluvate kinnistutega piirnevatel kõnniteedel.“

Ilmaprognoosi kohaselt algab kolmapäeva hommikutundidel märja lume ja lörtsisadu, päeva jooksul temperatuur alaneb ja sadu muutub intensiivsemaks, mis toob kaasa tõsise libeduse ohu.

Alates 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud. Kui mingitel põhjustel pole homseks autole talverehve paigaldatud, tasuks autost homme loobuda ning kasutada liikumiseks linna ühistransporti.

Autoga liiklejatel tasuks meeles pidada, et lumesaju tõttu halvenevad liiklusolud oluliselt, teel olles tuleks valida ilmastikuoludele vastav kiirus. Tipptunnil sadav lumi tekitab ristmikel olukorra, kus ka väikesel kiirusel liikuva sõiduki pidurdusteekond pikeneb kordades, ohustades sellega kaasliiklejaid.

Jalakäijatel tuleks arvestada võimaliku libedusega ja kasutada tuleks ilmaoludele vastavaid jalanõusid.

EMHI prognoosi kohaselt liigub homme madalrõhkkond Gotlandi lähistele ja selle sajune kirdeserv katab Eesti. Lume- ja lörtsisadu laieneb öösel Kesk-Eestisse. Päeval muutub lume- ja lörtsisadu intensiivsemaks ja laieneb üle vabariigi, võib tuisata. Kagutuul paisub tugevaks, puhangud sisemaal 13, saartel ja rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni -3, saartel 0 kuni +2 kraadi.