Maailma linnade elukvaliteeti uurinud konsultatsioonifirma Mercer Human Resource Consulting koostatud edetabelis pälvis Vilnius 88., Tallinn 98. ja Riia 101. koha.

Maailma parima elukvaliteediga linnade esikümnes domineerivad Euroopa linnad. Zürichi järel tuli teisele kohale Genf (Šveits) ja kolmandaks Vancouver (Kanada).

Esikolmikule järgnesid Viin (Austria), Auckland (Uus-Meremaa), Bern (Šveits), Kopenhaagen (Taani), Frankfurt (Saksamaa), Sydney (Austraalia), Amsterdam (Holland) ja München (Saksamaa).

Ida-Euroopa linnadest pälvis kõige kõrgema positsiooni Praha, mis tuli üldarvestuses 79. kohale. Tšehhi pealinnale järgnesid Ljubljana (Sloveenia) ja Budapest (Ungari), mis olid vastavalt 85. ja 86. kohal.

Maailma madalaima elukvaliteediga linnadeks tunnistati uuringus Brazzaville (Kongo), Bangui (Kesk-Aafrika Vabariik) ja Iraagi pealinn Bagdad.

Linnade edetabel koostati 39 kriteeriumi järgi, arvesse läksid poliitilised ja sotsiaalmajanduslikud tegurid, turvalisus, tervishoid ning haridus- ja transpordisüsteemi töö.

Hindamisskaala aluseks võeti New Yorgi elukvaliteet, mida hinnati saja punktiga.

Uuring hõlvas 215 linna.