Tollases linnametnikus hakkas tekitama kahtlusi asjaolu, et olles 2007. aasta lõpus paar kuud linnamajanduse osakonnas ametis olnud, hakkas tema lauale allkirjastamiseks laekuma kolme-nelja kuu taguseid kuludokumente, kirjutab Päevaleht Online.

Nende hulgas oli ka dokument Stroomi randa istutatud puude kohta, mis olid kuivanud ning seejärel maha saetud. Mahafreesimist ootasid vaid kännud, et alal oleks võimalik rohtu niita.

Erialase haridusega loodusspetsialistina otsustas ametnik asja lähemalt uurida ning selgus, et rannaalal ei olnud kõnealuseid puid kunagi kasvanud.

Seega oli linnaosa varem väljastanud maksearved olematute puude istutamise ja hilisema mahavõtmise eest. Kogu väidetav kahju võib ulatuda endise linnaametniku sõnul kümnetesse tuhandetesse kroonidesse.

„Mul ei ole seda juhtumit mitte millegagi tõestada, sest ma ei ole enam istuv ametnik, aga kui oleksin, saaks need materjalid kokku korjata,“ rääkis ta Päevaleht Online'ile ja lisas, et olematute puude juhtum on kõige heakorra ja haljastuse alal toimunu kõrval veel üsna väike asi.