Kuigi veel selle aasta alguses plaanis linn Põhjaväila ja Russalka ristmiku ehitusega pihta hakata selle aasta lõpus, teatas linnapea Edgar Savisaar möödunud reedel majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile, et sel aastal pole kuidagi võimalik ehitusega pihta hakata, kirjutab Päevaleht Online.

Savisaar põhjendas ehitusega mittealustamist tee trassile ette jäävate kinnistute omandiküsimuste lahendamisega.

"Seoses asjaoluga, et Põhjaväila ehitamine lõigus Ahtri tänav - Russalka ristmik on kavandatud reformimata riigimaale ja neljale kinnistule ning vara on vaja omandada ka tee trassile jäävate ehitiste ja rajatiste omanikelt, ei ole ehituse alustamine kavandatud ajal reaalne, kuna munitsipaliseerimise protsess on pooleli," põhjendas linnapea.

"Veelgi enam, Vanasadama ja Russalka ristmiku vahelisele mereäärsele alale on ette nähtud rajada merre rannapromenaadi ehitamiseks uus kaldakindlustus, milleks tuleb täita senist mereala 43.000-kuupmeetrises mahus," märkis Savisaar.

Linnapea lisas, et keskkonnaministeeriumi andmeil ei ole kaldakindlustuse rajamiseks vajalikku vee erikasutusloa menetlemise protsessi võimalik läbi viia, kuna riigil puudub merepõhja hõivamiseks õiguslik regulatsioon.

Uue ministeeriumile väljapakutud ajakava alusel tahab linnavalitsus viia Põhjaväila ja Russalka ristmiku ehitustööde hanked läbi 2012. aasta märtsist septembrini ja alustada ehitusega sama aasta oktoobris. Ehitustööd peaks valmis saama 2015. aasta septembris.