Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul väärtustab ja tunnustab Tallinna linn kõikide õpetajate tööd, sõltumata sellest, kas ta töötab koolis või lasteaias.

"Nii tõstsime tänavu koolides nooremõpetajate ja õpetajate palga alammäära vastavalt valitsuse määrusele, kuid erinevalt valitsusest maksame palgalisa ka koolides vanemõpetajatele ja õpetaja-metoodikutele," ütles Kõlvart.

Ta lisas, et niisamuti tõusid tänavu kevadel, 1. maist linna eelarvest palka saavate lasteaiaõpetajate ja õpetajaabide palgad – vastavalt 7 ja 13 protsenti. "Ka tuleva aasta linnaeelarvesse on kavandatud lasteaiaõpetajate ja õpetajaabide kümneprotsendiline palgatõus,“ lisas Kõlvart.

Tänavu 1. maist tõusis Tallinna lasteaedade ning muuhulgas ka huvi- ja muusikakoolide noorempedagoogide ja pedagoogide töötasu alammäär 715 eurole, vanempedagoogidel 808 ning õpetaja-metoodikutel 922 eurole ning õpetajaabidel 380 eurole.

Linn eraldab raha ka koolilõunaks ja uute arvutite ostuks

Lastele tervisliku ja mitmekülgse koolilõuna pakkumiseks on kavas tuleval aastal linnapoolset toetust koolilõuna maksumuse tõstmiseks poole võrra suurendada.

Koolilõuna maksumus Tallinna munitsipaalkoolides on hetkel 1,15 eurot. Koolilõuna maksumusest 2/3 kaetakse riigi- ja 1/3 linnaeelarvest.

Parandamaks lasteaedade ja koolide infotehnoloogilist varustatust, soetatakse või renditakse sajale lasteaiale arvutid ja teostatakse vajalikud võrkude ehitustööd, milleks on planeeritud 300 000 eurot. Koolidele renditakse 4000 arvutit, milleks on kavandatud 400 000 eurot.

Juurde luuakse kaheksa lasteaiarühma

Ühtlasi jätkab linn lasteaiakohtade loomist – järgmisel aastal luuakse juurde vähemalt kaheksa rühma.

Koolieelsete lasteasutuste remondiks ja soetusteks on järgmise aasta linnaeelarve eelnõus kavandatud kokku 3,4 miljonit eurot ning koolide remondiks ja soetusteks 3,2 miljonit eurot.

Muuhulgas on kavas Tallinna 26. Lasteaia tervikrenoveerimine ja sisustuse soetamine. Niisamuti jätkub gümnaasiumide renoveerimine, valmib kauaoodatud Merivälja Kooli võimla ja vajalikud abiruumid selle juurde.