"Jätkuvalt on linnaeelarve kuludest suurima osakaaluga haridusvaldkond. Peame oluliseks uute lasteaiakohtade loomist ja lastehoiuteenuse võimaldamist kõigile vajajatele," sõnas Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Järgmisel aastal on plaanis luua juurde kaheksa lasteaiarühma, mis tagab koha täiendavalt 176 lapsele. Koolieelsete lasteasutuste remondiks ja soetusteks on kavandatud kokku 3,4 miljonit eurot.

Koolieelsete lasteasutuste õpetajate ja õpetaja abide töötasu tõuseb aga uuest õppeaastast 10 protsenti. Linnapea lisas, et lastehoiu järjekordade vähendamiseks alustatakse ka linnapoolse lastehoiuteenuse pilootprojektiga teenuse osutamiseks lapsevanematele, kes vajavad oma sõimeealistele lastele osaajalist sõimekohta.

„Jätkame linna põhikoolide ja gümnaasiumite õppekeskkonna ja õppevahendite kaasajastamist – koolimajade remondiks ja soetusteks on kavandatud 3,2 miljonit eurot,“ ütles Savisaar. „Plaanis on ka haridusasutuste arvutiparki laiaulatuslikult uuendada. Koolieelsete lasteasutustele renditakse ning soetatakse 100 arvutit ja, koolidele renditakse aga lisaks kokku 4000 arvutit.“

Alates uuest õppeaastast suureneb koolilõuna linnapoolne toetus kahekordseks. Jätkub laste ja noorte sporditegevuse toetamine, mh toetatakse ka eraspordibaasides tegutsevaid jäähalle, erinevaid spordiprojekte ja spordiühendusi. Võrreldes 2009. aastaga on toetust saavate laste arv kasvanud 740 lapse võrra – eelarvekava kohaselt saab 2014. aastal sporditoetust 19 900 last, 2009. aastal toetati 19 160 last.

Järgmiseks aastaks on linn teede ja tänavate valdkonnas investeeringuteks ja jooksvaks remondiks linnaeelarve vahenditest kavandanud kokku 25 miljonit eurot, mis on 9 miljonit eurot enam kui käesoleval aastal.

Linnapoolsed kulud ühistranspordile kasvavad järgmisel aastal 3 protsenti. Lisaks bussi-, trolli- ja trammiliinidele võimaldatakse tallinlastele ka tasuta rongisõitu – selleks on eelarvesse kavandatud 300 000 eurot. Savisaar lisas, et järgmisel aastal viiakse lõpule välisrahastusega projekt "Ühistranspordi prioriteedisüsteemi laiendamine" ning alustatakse liinivõrgu optimeerimise projektiga.

Turismi kõrghooajaks avatakse lisaks vanalinnas aastaringselt töötavale turismiinfokeskusele ka turismiinfokeskus Tallinna sadama terminalides. Kavas on jätkata ka sotsiaalsete töökohtade toetamist.

Uue algatusena on plaanis avada järgmise aasta mais Lasnamäe turu ruumides munitsipaalkauplus. Lisaks odavamate hindadega poe pidamisele saavad sealt toiduabi puudust kannatavad inimesed.