Linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et eesmärgiks on, et üle linna oleks tunda eelarve mõju. Seetõttu keskendutakse sellistele asjadele nagu sisekvartali teede remont, lumekoristus, mänguväljakute heakord, pingid, koerteväljakud, sotsiaaltoetused jne.

Parema teenuse tagamiseks ei antud lihtsalt raha juurde, vaid vaadati, kuidas teenust osutatakse. Linn vaatas üle lumekoristuse lepingute tingimused ja kasutatava tehnika, et saada paremat tulemust. Samuti on kavas teha rida teisi kulutusi, näiteks viia tasuta lasteaiatoit ka eralasteaedadesse.

Tallinna TV sulgemisest säästetud kaks miljonit on umbes sama summa kui see summa, mille linn kavatseb kulutada selle peale, et sügava ja raske puudega lastele ka edaspidi tugiisiku teenust pakkuda. Seni pakuti seda teenust Euroopa Liidu raha eest, aga järgmisel aastal selleks euroraha enam pole.

Järgmisel aastal hakkab Tallinn ette valmistama ka sedalaadi kaasavat eelarvet, mida kasutatakse juba Tartus. Järgmisel aastal peaks inimestel olema juba võimalus avaldada arvamust, kuidas 2021. aasta eelarvet teha.

Tallinn soovib endiselt ka rohkem kohalikke makse. "Turismimaks on jätkuvalt aktuaalne teema, sellest me ei loobu," ütles Kõlvart. Ta nentis, et turismisektor on selle vastu, aga linna eesmärk on turismisektorile näidata, et turismimaksu raha läheb turismi enda teenindamiseks.

Linnahalli osas on linn valmis projekteerimise alustamiseks. Seni oodatakse Euroopa Komisjonilt riigiabi luba ja läbirääkimised käivad ka riigiga.

Linnatöötajate palgatõusuks on reservi arvatud viis miljonit. Kõlvart nentis, et linn on jäänud turukonkurentsis kaotajaks nii ministeeriumite kui erasektori suhtes, aga ka linn vajab spetsialiste ja neile tuleb nende töö eest väärikat palka maksta.

Kultuuritöötajate ja haridustöötajate palgatõus sõltub sellest, kuidas riik ees läheb. Linn kavatseb seejärel riigi palgatõusuga sammu pidada.

Linn jätkab kergliiklusteede ja terviseradade rajamist – teiste seas jätkatakse Viljandi maantee kergliiklustee teise etapi ehitusega, Hooldekodu tee kergliiklustee, Filtri teed Kadrioruga ja Ülemiste ühisterminaliga ühendava kergliiklustee ehitustöödega. Lisaks kavandatakse raudteesalused käigutunnelid, näiteks Endla tänavale, Paldiski maanteele, Pääsküla raudteejaam ning Kotka ja Tehnika tänavate vahel.