„Uue aasta hakul on hilja möönda, et tasuta koolilõuna gümnaasiumiõpilastele eeldab ka koostööd kohalike omavalitsustega. Enne, kui tulla välja sellise lubadusega, oleks pidanud kokku leppima omavalitsustega eelnevalt, mitte tagantjärgi," ütles Kõlvart. „Olukorras, kus linnad ja vallad on 2015. aasta eelarved juba ammu vastu võtnud ja kinnitanud, on hilja tulla viitama, et „tasuta koolilõuna" on ainult väljend ning see nõuab ka omavalitsustelt lisaraha."

Olukorras, kus riigil napib raha laste koolitoidule ning oodatakse ka omavalitsuse panust, tasub tähele panna Tallinna kulutuste prioriteete. Kõlvarti sõnul eraldas Tallinn eelmisel aastal põhikooli õpilaste koolilõunale 2,4 miljonit eurot ja käesolevaks aastaks on selleks planeeritud 3,2 miljonit eurot.

Need on aga väiksed summad võrreldes Tallinna meediakuludega. Valimiste aastal on linnal plaanis kulutada avalikele suhetele 2 305 105 eurot. Sellest 1 miljon kulub neljale ülelinnalisele lehele: Pealinn, Roheline Pealinn, Stolitsa ja Zeljonaja Stolitsa. Aga see pole veel kõik - PBKlt tellitavad venekeelsed saated makstakse kinni samuti avalike suhete eelarvest ning sellele kulus 2014. aastal 425 382 eurot ja summa on samas suurusjärgus ka sel aastal. Sellele kõigele lisandub ka Tallinna Televisiooni käigushoidmiseks kuluv 3 380 000 eurot ning linnaosalehtedele kuluvad summad.