Linnavalitsus vabastab haiglajuhid ametist seoses Tallinna haiglate ühendamisega Lääne-Tallinna keskhaiglaks ja Ida-Tallinna keskhaiglaks.

Senine Meremeeste haigla direktor Kaido Kotkas sai Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimeheks, Merimetsa haigla direktor Andres Heinver Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimeheks, Magdaleena haigla peaarst Peeter Mardna Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimeheks ja Pelgulinna haigla peaarst Vello Ilmoja Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse liikmeks.

Aktsiaseltsid Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Ida-Tallinna Keskhaigla said möödunud nädalal ametlikult registreeritud, Tallinna haiglate reformijad lubavad uue süsteemiga seoses teeninduskvaliteedi paranemist.

Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna ütles esmaspäeval pressikonverentsil, et haiglareformi üheks põhjuseks oli 1. jaanuarist jõustuv tervishoiuteenuste korraldamise seadus, mis näeb ette, et haiglad peavad toimima aktsiaseltsi või sihtasutusena.

“Teine põhjus oli, et haiglate arengule oli ebasoodne, kui nad polnud juriidilised isikud,” rääkis Tsahkna. Tema sõnul oleks olemasoleva juhtimissüsteemi ja rahahulgaga jätkates saabunud järgmise aasta augustis raviasutuste püsiv maksejõuetus.

Ida-Tallinna keskhaigla moodustavad Magdaleena haigla, keskhaigla, Tallinna hooldushaigla, Järve haigla, diagnostikakeskus, Tõnismäe polikliinik ja Mäekalda polikliinik.

Lääne-Tallinna keskhaigla moodustavad Meremeeste haigla, Pelgulinna haigla, Nõmme haigla, Wismari haigla, Merimetsa haigla ja Väike-Õismäe polikliinik.

Sihtasutusse Tallinna Lastehaigla, mille reform algas juba varem, kuuluvad Tallinna lastehaigla, Kesklinna lastepolikliinik ja Nõmme haigla lastestatsionaar.

Mustamäe haigla, onkoloogiakeskus, nahahaiguste haigla, psühhiaatriahaigla ja Kivimäe haigla kuuluvad riigi hallatava Põhja-Eesti regionaalhaigla alla.