Üks kolmandik jalutusplatsist peab olema väikestele ja kaks kolmandikku suurtele koertele. Linnavalitsuse määruse eelnõu järgi peab jalutusplatsi ümbritsema võrkaed — suurte koerte osas 1,6 meetri kõrgune ja väikeste koerte osas 1,2 meetri kõrgune.

Jalutusplatsil peavad olema prügikast, vahendid koerte väljaheidete koristamiseks, vähemalt kaks istepinki, kasvavate puude kaitsed, vähemalt 2-4 valgustit ning infotahvel platsi kasutuseeskirjade ja selle hooldaja kontaktandmetega.

Linnavalitsus arutab nõudeid ka koerte ujumiskohtadele. Eelnõu järgi peavad seal olema üks istepink, prügikast, vahendid koerte väljaheidete koristamiseks, infotahvel ja ujumiskohta tähistavad märgid. Koerte ujumiskoht peab asuma võimalikult eemal inimeste supluskohtadest. Soovitav on piirata koerte ujumiskoht aiaga.

Nii koerte jalutus- kui ka ujumiskohtadele on soovitatav autoga juurdepääs.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi võib koera rihma otsast lahti lasta dresseerimiseks õppeplatsil, koerte jalutusplatsil ning elamutest ja autoteest eemal asuval alal, kui sellega ei ohustata inimesi või teisi loomi.

Koerteplatsid peaksid asuma eemal tiheda liiklusega teedest ja olema võimalikult ligipääsetavad lähikonnas elavatele koeraomanikele. Tallinn kavatseb rajada sel aastal kuus koerte jalutusplatsi ja 2-3 ujumiskohta.

Ühe koerte jalutusväljaku hinnanguline maksumus on umbes 200 000 krooni ja ujumiskoha maksumus 50 000 krooni.