SA Tallinn 2011 soovib täita Euroopa kultuuripealinna programmi lennukate, „teistmoodi“ ideedel põhinevate sündmustega, et märkida aasta erilisust ning panna alus uuele kvaliteedile kultuuris, teatas sihtasutus Delfile.

„Kuigi aasta 2011 tundub olevat mägede taga, siis tegelikult niisuguste mahukate sündmuste planeerimine käibki mitu aastat ette. Selleks, et näidata Euroopa kultuuripealinnana säravat ja julget programmi, tuleb ideedega tööle hakata juba nüüd,“ julgustab SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Merilin Pärli mõttetalgutega kaasa tulema. „Usume, et head ideed on inimestel täitsa olemas, aga nüüd on aeg sahtlissekirjutamine lõpetada ja ideed publiku ette tuua. Tallinn 2011 programm võiks olla vaimne jõukatsumine eelkõige iseendaga.“

Ettepanekuid saab esitada SA Tallinn 2011 kodulehe kaudu igaüks. Lehel www.tallinn2011.ee on vastav väga lihtne vorm, mis eeldab oma idee lühikirjeldust.

Et kultuuriprogrammiga õigeaegselt valmis jõuda, peavad tänavuse aasta lõpuks selguma aasta suuremad sündmused, mida planeeritakse kokku 10-15. Järgmise aasta lõpuks peab paigas olema 75 protsenti programmist ning 2010. aasta kevadel on Euroopa kultuuripealinna aastakava üldjoontes paigas.

Euroopa kultuuripealinna ideekonkursile laekuvad ideed vaatab läbi SA Tallinn 2011 loomenõukogu, mis käib koos iga kaheksa nädala tagant. Tänavu toimub veel kaks loomenõukogu koosolekut.

Loomenõukogusse kuuluvad Soome Retretti kunstikeskuse direktor Anu Liivak, näitleja Taavi Eelmaa, Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud, muusikaprodutsent Madis Kolk, ajakirjanik Andrei Hvostov, kirjanik Berk Vaher, filmikriitik Kristiina Davidjants ja SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze.

SA Tallinn 2011 on 2007. aasta aprillis Tallinna linna poolt loodud iseseisev organisatsioon, mis aitab ette valmistada ja koordineerida Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.