Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo vastas Delfi küsimusele linnapoolse info jagamise kohta, et koos Merko Ehitusega käiakse kõik piirkonda kuuluvad ühistud ükshaaval läbi ning selgitatakse, kuidas saab ehitusperioodil hoonetele ligi.

"Eile istusime koos jäätmekäitlejatega, kes veavad piirkonnas olmeprügi. Leppisime kokku, et jäätmevedu toimub siis, kui ühistransport ei tööta ehk öösel ja varahommikul," selgitas Harjo.

Linnavalitsuse pressitöötaja Ain Saarna lisas, et reklaamikampaaniat ei tehta, küll aga on teavitustöös osaline ajakirjandus.

Sama kinnitas transpordiameti liikluskorralduse peaspetsialist Kirsika Lääts, kes ütles, et liiklejate teavitamiseks pressis transpordiameti eelarvelisi vahendeid kasutatud ei ole.

"Linnavalitsus on Raepressi vahendusel edastanud Pärnu mnt trammitee rekonstrueerimise kohta pressiteateid, televisioonis on antud intervjuusid ning Tallinna kodulehel on kajastatud liiklejatele oluline info. Täiendavalt oleme ümberkorraldustest informeerinud liikluseks suletaval alal tegutsevaid ettevõtjaid ja elanikke," rääkis Lääts Delfile.

Seega ei pea linn trammiteede renoveerimistöödest kümnete tuhandete autojuhtide teavitamist nii oluliseks, kui näiteks lasteaeade juurde mänguväljakute ehitamisest, millest kuluka kampaaniaga eelmisel aastal teada anti.

Meenutuseks sügisest, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar põhjendas toona otsust kulutada 72 000 eurot lasteaedadesse tehtud uute mänguväljakute reklaamimiseks sellega, et "muidu inimesed ei tea, et väljakud on korda tehtud".

"Sellel reklaamil on väga kindel eesmärk. Oleme teinud korda 130 atraktsiooni ja see tuleb ära märkida. Tallinlased pahandaksid, kui me ei teata sellest, et me hoolitseme laste eest," põhjendas Savisaar toona Delfile kulutust.

Samas oli tegemist on kinniste ehk lasteaedade territooriumil asuvate mänguväljakutega, millest saavad osa vaid konkreetse lasteaia kasvandikud, mitte kogu linna lapsed. Nüüd aga puudutab liikluskorralduse muudatus kümneid tuhandeid autojuhte.

Oktoobri lõpus avati aga pidulikult Ülemiste liiklussõlm, mille tarbeks tellis linn viiekordse maja kõrguse ja üle 20 000 euro maksma läinud Ülemiste vanakese. Keset päeva toimus ka ilutulestik.

Tööd algavad nädalavahetusel

Töid alustatakse Vabaduse väljaku ja Pärnu maantee viadukti vahelisel lõigul, kus laupäeval, 5. aprillil algab liikluskorraldusvahendite paigaldamine. Esmaspäevast, 7. aprillist alates suletakse liiklus 3. ja 4. trammiliinil. Trammikasutajate teenindamiseks pannakse Hobujaama ja Kalevi peatuse vahel käima ajutine bussiliin nr 52. Trammiliini nr 2 sõidugraafikut tihendatakse.

Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust Liivalaia tänavani suletakse alates 7. aprillist autodele täielikult, läbi pääsevad vaid liinibussid ja kohalikud sõidukid. Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni jäetakse liiklusele avatuks mõlemas suunas üks sõidurada. Muutub ka Roosikrantsi tänava liikluskorraldus.

Trammitee rekonstrueerimise ajal on autode liiklemine Tõnismäe, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Estonia pst piirkonnas ja teistel piirkonna väiksematel tänavatel väga komplitseeritud ja autojuhtidel palutakse juba praegu mõelda võimalikele ümbersõidu marsruutidele. Ümbersõiduks soovitab Tallinna transpordiamet kasutada Järvevana teed ning Ahtri tänavat ja Skoone bastioni ringliiklust. Liikluskorralduse muudatustest teavitavad infotahvlid on tänaseks päevaks juba paigaldatud.