"Teeme järgmisel aastal Tallinna esimese munitsipaalpoe, see on meie plaanides sees," ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

Munitsipaalkaupluse eesmärgiks on pakkuda hinnatundlikele inimestele odavamaid kaupu, teatas Raepress ERR-i uudisteportaalile.

Raepressi kinnitusel hoiab pood hinnad keskmisest soodsamad linna eelarve toel ja minimaalse juurdehindlusega viis kuni seitse protsenti, mis katab toidukaupade riknemise.

Kaup tuleb linnavalitsuse sõnul otse talumeestelt, tootjatelt ja hulgimüüjatelt. Toiduainete baasil, mille realiseerimise tähtaeg hakkab lõppema, käivitatab linnavõim Lasnamäe toidupanga linnaosa puudust kannatavatele inimesele. Loodaval Lasnamäe toidupangal puudub seos üleriigiliselt toitu jagava Toidupangaga.

Munitsipaalpoest on Savisaar rääkinud varemgi. 2008. aastal ütles ta, et linna esimene munitsipaalpood järgmisel ehk 2009. aastal aastal Nõmme turule.

"Äsja võtsime vastu otsuse Nõmme turu linna kätte võtmise kohta ja sellest tuleb järgmisel aastal Tallinna esimene "munitsipaalpood"," kirjutas Savisaar toona oma blogis.