Eelnõu algatanud reformierakondlane Kaupo Nõlvak leiab et, et hüvitist tuleb kärpida, sest just sellise summa saavad igakuiselt volikogu komisjoni esimehed. Jaak Juske usub, et astus kritiseerides kellegi konnasilmale.

"Olen linnavolikogu aseesimehena kritiseerinud korduvalt all-linna ja Toompea poliitikute kodusõda. Ju olen astunud valusale konnasilmale, sest aseesimehe hüvitise vähendamise otsus sündis Keskerakonna ja Reformierakonna koostöös," ütles Juske Delfile.

Kaupo Nõlvak selgitas, et esitas eelnõu õiglustundest lähtuvalt. "Juske tööpanus volikogu aseesimehena piirdus näiteks 2012. aastal vaid seitsmel korral paariks minutiks volikogu esimehe toolile istumisega," põhjendas Nõlvak otsust.

Nõlvak oli enda sõnul üllatunud, et Juske näeb eelnõud tema isiku mustamisena. "Juske nime ei olnud eelnõus ega ka seletuskirjas kordagi mainitud, eelnõu käsitles printsipiaalseid põhimõtteid," õigustas Kalda.

Nõlvaku sõnul võis senise seaduse järgi linnavolikogu esimehele määrata hüvitiseks kuni 60 protsenti esimehe töötasust ja aseesimehele kuni 60 protsenti aseesimehele ette nähtud töötasust. Seda juhul, kui linnavolikogu esimehele ja aseesimehele ei ole määratud töötasu.

"On õiglane, kui aseesimees saab lisaks volikogu tööst osavõtu tasule lisatasu 192 eurot kuus, sest just sellise summa saavad ka volikogu komisjoni esimehed," ütles Nõlvak.

Opositsioonis olevate sotside ridadesse kuuluv Juske on volikogu ainus aseesimees. Ööl vastu reedet lõppenud rohkem kui kümnetunnisel istungil võeti volikogu poolthäältega eelmainitud seadus vastu ning vähendati linnavolikogu aseesimehe hüvitist 1525-lt eurolt 192-le.