Kooskõlastamata on avalikus kohas lõkke tegemine lubatud üksnes selleks välja ehitatud ja märgistatud lõkkeplatsil, teatas Raepress.

Munitsipaalpolitsei üheks ülesandeks on heakorra eeskirja nõuete rikkujaid korrale kutsuda, kasutades selleks kõiki seadustega ettenähtud vahendeid. Kui keegi märkab ebaseaduslikku lõkketegemist või kulupõletamist, siis palub linn sellest teada anda munitsipaalpolitsei ameti korrapidaja numbril 14410.

Munitsipaalpolitsei võib heakorra eeskirja nõuete rikkumise eest karistada kuni 6000 kroonise rahatrahviga.

Lõkke tegemisel tuleb väga hoolikalt tuleohutusnõudeid täita, sest tulekahju võib tekkida igast sädemest.

Selleks, et vältida tulekahjude tekkimist, tuletab munitsipaalpolitsei meelde elementaarsemad tuleohutusnõuded, mis on sätestatud siseministri määrusega nr 15 „Tuletööde tuleohutusnõuded" - lõket võib teha vaid spetsiaalselt selleks otstarbeks kohandatud mittepõleval alusel või kuivanud taimestikust puhastatud mineraalpinnasel.

Enne lõkke tegemist peab platsil tagama esmaste kustutusvahendite (nt tulekustuti, ämber veega) olemasolu. Tule tegemise koht peab paiknema vähemalt 15 m kaugusel mis tahes ehitisest või põlevmaterjali lahtisest hoiukohast ja vähemalt 30 m kaugusel metsast.

Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng. Lõkke tegemisel tuleb veenduda, et tekkiv suits ei häiriks teisi inimesi ja liiklust. Pärast tule tegemist tuleb põlemisjäägid hoolikalt kustutada, kas valades veega üle või kattes liiva või mullaga.