Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil nõustuda projekti Interreg IIIc “Grands Travaux” sildfinantseerimisega summas 302 900 krooni. Grands Travaux projekti käigus töötatakse välja rannala arenguvõimaluste kohalikule elanikkonnale ja rahvusvahelisele avalikkusele tutvustamise plaan, on kirjas pealinna pressiteenistuse teates.

Projekti raames korraldatakse avalikke esitlusi ja planeeringute näitusi, toodetakse ja levitatakse infomaterjale ning koostatakse temaatiline internetilehekülg. Projekti eesmärgiks on tagada Tallinna rannaala puudutava teabe laiahaardeline olemasolu ja kättesaadavus, toetamaks potentsiaalsete arendajate leidmist ning propageerimaks ala arengut kohaliku elanikkonna seas.

Tallinn saab projekti teostamiseks toetust 120 000 eurot (ligi 1,9 miljonit krooni) ning finantseerib projekti omalt poolt 30 000 euroga (ligi 470 000 krooni).

Grands Travaux projekti partnerid on Euroopa suurlinnad Valencia (Hispaania), Ateena (Kreeka), Leipzig (Saksamaa), Varssavi (Poola), Limasol (Küpros) ning Rooma (Itaalia).

Tänavu 12.-14. mail kohtuvad kõik projekti partnerid Tallinnas toimuval konverentsil, mille raames avatakse ka sadama-alale tehtud planeeringute näitus, mille eesmärk on tutvustada linlastele, turistidele ja investoritele nii Tallinna ühe arengupiirkonna tekkimislugu kui ka tulevaseks uueks ning atraktiivseks elukeskkonnaks kujunemist.

Lisaks näitusele on kavas toota ja rahvusvaheliselt levitada mitmesuguseid Tallinna sadamaala tutvustavaid paber- ja elektroonilisel kandjal infomaterjale. Projekt kestab 2006. aasta detsembrini.

INTERREG on Euroopa Ühenduse algatus piireületava koostöö arendamiseks, mis nõustab ja finantseerib üle-euroopalist koostööd, et saavutada harmooniline ja tasakaalustatud regionaalne areng.