Tallinna abilinnapea Taavi Aas põhjendas vastuses volikogu liikmete arupärimisele Roheline Pealinna ja Zeljonaja Stolitsa väljaandmise jätkamist sellega, et Tallinn pretendeerib 2018. aastaks Euroopa rohelise pealinna tiitlile ning ajalehed aitavad kaasa inimeste keskkonnateadlikkuse tõstmisele, kirjutab BNS.

"Vastavate nimedega ajalehed võimaldavad keskkonnateemasid käsitleda kindlasti sügavamalt, kuid lugejahuvi tagamiseks hakkavad ajalehed kindlasti pakkuma mõõdukalt ka teisi linnaelu uudiseid ja üldhuviteemade käsitlusi," märkis Aas.

Arupärimisele vastamise ajaks oli ilmunud kaks numbrit Rohelist Pealinna ning lehe trükkimise ja kujundamisega tegeles AS Postimees. Selle eest maksis Tallinn Postimehele kokku 7188 eurot. Kahe lehenumbri levitamise eest maksis linn AS-ile Ekspress Post 3212 eurot. Detsembris ilmus ka kolmas Rohelise Pealinna ja Zeljonaja Stolitsa number.

Tallinn valis avaliku hanke tulemusena järgmiseks aastaks ajalehtede Pealinn ja Stolitsa ning nende tütarväljaannete Rohelise Pealinna ja Zeljonaja Stolitsa kujundajaks ja trükkijaks AS-i Postimees. AS Postimees kujundas ja trükkis Tallinna linnavalitsuse ajalehti ka tänavu.

Pealinn ja selle venekeelne variant Stolitsa on ilmunud aastaid. 2004. aasta lõpus lasi Tõnis Paltsi juhitav linnavalitsus lehe ilmumise lõpetada, pidades lehte mõttetuks ja propagandamaiguliseks.

2005. aasta algusest ilmus Pealinna asemel Tallinna ametliku väljaandena internetiajaleht Teataja. 2005. aasta valimistel Tallinnas taas võimule tulnud Keskerakond jätkas Pealinna ja Stolitsa väljaandmist 2006. aasta veebruarist.