Eesti Pakendiringluse konteineritele on Tallinnas tekkinud sildid, mis keelavad papp- ja paberpakendite hulka ajalehtede ja reklaami viskamise, mujal Eestis on see aga lubatud, vahendab
"Aktuaalset kaamerat".

Eesti Pakendiringluse teenindusjuhi Andres Siplase sõnul on igatpidi mõistlik, et ajalehti ja muid pabereid korjatakse koos. "Kui me mujal oleme saanud need kokkulepped omavalitsustega, et keegi teine katab selle ajalehtede osa kuludest, siis Tallinnaga praegu seda kokkulepet ei ole."

Siplane ütles, et ajalehtede väljasorteerimine papp- ja paberpakenditest maksaks Tallinnas umbes 50 000 krooni aastas. Pakendiringlus ajalehtede sorteerimisega tasuta tegeleda ei taha, Tallinna linnaga rahastamises aga kokkuleppele jõutud pole. Nii kleebitigi pealinnas konteineritele sildid, et ajalehti ja reklaame sinna panna ei tohi.

Tallinna keskkonnaametist öeldi, et vanapaberi ja trükiste konteineri olemasolu eest vastutab korteriühistu või majahaldur.

Keskkonnaameti juhataja asetäitja Madis Kõrvitsa sõnul on eesmärgiks koguda pakendit ja paberit eraldi. "See tähendab ka seda, et need konteinerid peaksid olema eraldi, sest mõttetu on hakata sellest sorteeritud pakendist hiljem välja sorteerima puhast paberit. Kui selline teenus tuleb, siis on mõistlik panna kaks konteinerit või selgelt eristada, et tegemist on ajalehtedega ja tegemist on pakenditega."

Keskkonnaamet soovitab vanapaberi konteineri puudumisel pöörduda munitsipaalpolitsei poole või viia paber jäätmekeskusesse.