Linnapea, kes oli täna külas Kuku raadio saates „Linnatund“, rääkis, et Tallinn on lume saabudes normaalses korras. Linnapea sõnul puhastavad praegu linna 19 traktorit, 27 sahka ja 30 inimeste käsitöö brigaadi.

"Liiklusolud on muidugi keerulised, sest taevast tuleb jätkuvalt lund alla," möönis ta ja ütles, et lume ladestamiskohad on tänavu samad, mis eelmistel aastatel, lisaks on ka paar reservkohta.

"Helsingi näitel me lund merre ladestada ei kavatse," kinnitas linnapea. "Merre lükata ei ole tark, sest see ei ole puhas lumi ja sellega me saastaksime keskkonda."

Seoses EMHI hoiatusega, et neljapäeva õhtust alates on oodata tihedat lumesadu, saatis abilinnapea Kalle Klandorf Tallinna linna raskete ilmastikutingimuste tagajärgede likvideerimise komisjonile valmisolekuteate erakorraliseks kogunemiseks.

Kommunaalameti juhataja Tarmo Sule sõnul töötavad tänavapuhastajad ööpäevaringselt vahetustega. "Kui lume hulk Tallinna tänavatel kriitilise piiri ületab, kaasab linn lume väljaveoks kallureid," ütles Sulg.

Praegu olukord veel kriitiline ei ole, kuid õhtuse tipptunni ajal võib lumesadu veelgi tihedam olla, mis võib liiklusolud raskemaks teha ja tavapärasest rohkem liiklusseisakuid põhjustada.