“Millised muudatused määruses tulevad ja kas tallinlastele ning mittetallinlastele hakkavad kehtima ühtsed piletihinnad, seda on veel vara öelda. See selgub täpsema analüüsi käigus,” ütles Maripuu BNS-ile.

Tema sõnul hakkab määruse võimalikke muudatusi välja töötama linnavalitsus.

Maripuu sõnul oli õiguskantsleriga kohtumine konstruktiivne ja mõlemad pooled avaldasid valmisolekut leida piletisüsteemiga tekkinud probleemile konstruktiivne lahendus.

“Samuti leidsime, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga tuleb hakata pidama kõnelusi ühistranspordiseaduse võimalikuks muutmiseks,” sõnas Maripuu.

Maripuu ja Jõks leppisid kokku, et kahe nädala pärast kohtuvad õiguskantsleri juures Tallinna ning Harjumaa Omavalitsuste Liidu esindajad, et arutada, kuidas tagada ühistranspordi kättesaadavus kõikidele inimestele.

Õiguskantsler Allar Jõks saatis 25. veebruaril Tallinna linnavolikogule märgukirja, milles leidis, et sõidusoodustuse andmine ainult tallinlastele on vastuolus mitme ühistranspordiseaduse sättega ja nende koosmõjus ka põhiseadusega.

Kui Tallinna volikogu ei vii määrust 30 päeva jooksul alates märgukirja saamisest kooskõlla ühistranspordiseadusega, alustab õiguskantsler kirjeldatud põhiseaduslikkuse järelevalve menetlust, mis leiab lahenduse riigikohtus.

Tallinnas hakkas 1. märtsil kehtima uus ID-kaardil põhinev ühistranspordi piletisüsteem, mis kehtestab Tallinna ja Harjumaa elanikele teistest odavamad ühissõidukite perioodikaardid.