“Sellise korralduse tegemisel arvestasime asjaoluga, et Vabaduse väljaku, Harjuoru ja Kaarli pst maa-ala detailplaneeringuga on Harjumäe ala määratud Vabaduse monumendi asukohaks,” ütles abilinnapea Eha Võrk.

“Avaldame linnavalitsusele tunnustust kogu Eesti rahvale olulise monumendi rajamisele kaasa aitamise eest,” ütles SA Vabaduse Monument juhataja Aivar Reivik.

Riigi kasutusse antava ala suuruseks on 3085 m2. Tähtajatu ja tasuta isikliku kasutusõiguse esemeks on sellele alale püstitatav Vabadussõja võidusammas koos juurdekuuluvate rajatiste ja Vabadussõja võidusamba teenindamiseks vajalike tehnovõrkudega.

Tallinna linnavalitsuse korralduse kohaselt on riigil õigus ja kohustus ehitada alale Vabadussõja võidusammas koos juurdekuuluvate rajatiste ja Vabadussõja võidusamba teenindamiseks vajalike tehnovõrkudega ja neid vallata, remontida ning rekonstrueerida.

Õigustatud isik on kohustatud pärast rajatiste valmimist isikliku kasutusõiguse ala heakorrastama ning ümbritseval alal oma kulul tööde alustamisele eelnenud olukorra taastama, samuti rajatised ja kogu isikliku kasutusõiguse ala alaliselt heas seisukorras hoidma.