Alates 1. juunist suletakse bussiliin nr 22 ja ekspressbussiliinid nr 47, 48, 53 ja 56. Bussiliin nr 22 dubleerib alternatiivseid liine, nimetatud ekspressbussiliinid on aga suvekuudel ilmselgelt alakoormatud ning sõitjate vajadused suudavad katta samu marsruute sõitvad tavaliinid, teatas Raepress.

Teised ekspressliinid jätkavad suvekuudel tööd suviste sõiduplaanidega. Varasemate aastate kogemus on näidanud, et seoses koolivaheaja ja puhkuste perioodiga ekspressliinide kasutajaskond suvel väheneb ning tänu hõredamale liiklusele kulgeb sama marsruuti sõitev tavaliinibuss suvekuudel pea sama kiiresti.

Tallinna transpordiamet korraldab ühistranspordiliinide sõidugraafikuid ümber johtuvalt sõitjate loendamise andmetest – kõik ümberkorraldused on põhjendatud ja kaalutud ning arvestavad ühistranspordikasutajate vajadusi, samas tagab see rahaliste vahendite otstarbekama kasutamise.

Turu-uuringute aktsiaseltsi korraldatud uuringu järgi ootavad tallinlased ühisveonduselt kõige enam seda, et bussid, trollid ja trammid käiksid täpselt sõiduplaani järgi ning see on ka Tallinna transpordiameti poolt linna ühistranspordiettevõtetele seatud prioriteediks.