2011. aasta Euroopa kultuuripealinna programmist leiab 29 etenduskunsti-, 18 audiovisuaalkunsti-, 7 kirjandus-, 64 valdkondadevahelist, 14 spordi-, 16 pärimuskultuuri-, 24 kunsti-, 11 linnaruumi- ja disaini- ning 68 muusikaprojekti, teatas SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Andri Maimets.

Programmis on 8–10 suursündmust (nt laulu- ja tantsupidu, Idamaade uue aasta tähistamine, Tallinna merepäevad, Tallinna Maraton) ja keskmiselt 5 tähtsamat igakuist sündmust (nt NO 99 Põhuteater, rahvusvaheline koolinoorte kunstitriennaal Eksperimenta!, Erkki-Sven Tüüri teose maailma esmaettekanne jne). Eraldi tähelepanu all on programmis lapsed (29 projekti), noored (48 projekti), rahvusvähemused (36) ja erinevatele kogukondadele mõeldud ettevõtmised (7 projekti).

Ühtekokku laekus kahe aasta jooksul kultuuripealinna loomenõukokku üle 600 projekti. „Meie meeskond on töötanud laitmatult ning olen rahul, et koos loomenõukoguga on välja valitud just sellised sündmused, mis järgivad meie programmivaliku põhimõtteid, on uuenduslikud ning jätkuksid omal käel ka pärast kultuuripealinna aastat,“ kommenteeris tulemust SA Tallinn 2011 programmiosakonna juhataja Jaanus Rohumaa.

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programm jõuab avalikkuse ette 15. mail peetaval Tallinna päeval, mil Vabaduse väljakul tutvustatakse koos kultuuritegelaste ja partneritega 75 protsenti programmist.

„Sihtasutus Tallinn 2011 on tänaseks teinud ära suure töö ning esimene, ettevalmistav etapp on nüüdseks selja taga. Järgmiseks tuleb meil tagada, et Tallinnale, ühtlasi kogu Eestile ja Euroopale loodud kultuuriprogramm ka väärikalt ellu viiakse,“ sõnas SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli.

Euroopa kultuuripealinna aasta lõplik programm avalikustatakse tänavu sügisel.