"Olin Sikupilli parklast poodi jooksmas, kapuuts peas, sall kõrvuni, kui äkki kostus minu kõrva vaikne hääleke: "Vabandage, ega Te ei saaks mulle toitu osta!". Vastasin kiirelt, et sularaha pole ja jooksin poodi. Mõned sekundid hiljem taipasin, et ta ju ei küsinud raha, vaid toitu," rääkis Terle, kuidas kõik alguse sai.

"Tõmbasin ruttu kapuutsi pähe, ja parklasse. Poiss oli juba üpris kaugele jõudnud ja sõitsin talle järele. Tegin autoakna lahti ja küsisin: "Poiss, kas sa soovisid toitu?" Talle silma vaadates sain aru, et tegemist ei ole mingi suvaka tüübiga, kes tahaks õllet limpsida või suitsu osta," sõnas Terle, kes pole kunagi näinud nii meeleheitlikke ja nukraid silmi.

Terle sai poisilt teada, et too elab koos emaga, kellel on alkoholiprobleem ja kes tööl ei käi. Nii on alkoholi põlastama hakanud poisi kohustuseks jäänud ka 8-aastase õe kasvatamine. "Ta ise jättis kooli pooleli, sest ei taha, et õde läheks lastekodusse, ja sellepärast peab ta püüdma teenida raha," selgitas Terle.

Naine ostis poisile burgeri, kuid kuna too ei teadnud öelda, kuidas õde kõhu täis saab, tõi Terle poest ka kaks kotti toidukraami. Samas muretses ta, mis lastest edasi saab, ja palus seetõttu ühendust võtta kõigil, kes 17-aastasele poisile kas või väiksemaid juhutöid, kodutöid, aiatöid pakkuda tahaksid.

600 abipakkumist

Postitust asuti Eesti mõistes pööraselt jagama ja praeguseks on kogunenud juba üle 12 000 jagamise. Terle sõnul on talle saadetud 600 abipakkumist, mille seas mitusada töövõimalust. Kuna kirjadelaviin kasvab, kutsus naine täna keskpäeval kõiki vastuse ootajaid üles kannatust varuma.

Naine tegi poisile mõeldes ka uue arveldusarve, kuna paljud avaldasid soovi rahaliselt aidata. Arvele koguneva raha eest plaanib Terle kinkida poisile kinkekaarte, mille eest nii riideid kui toitu osta saab.

"Tänan kõiki abipakkujaid, loodan, et see paneb teisi inimesi ka abivajajaid märkama, kuna see poiss pole sugugi ainus näide," rääkis Terle täna Eesti Päevalehele.

Loe homsest Eesti Päevalehest, mida Terle veel rääkis!