KKP eriüksuse K-komando töötajad pidasid kella 14.30 ajal Tallinna-Viljandi maanteel Raudalu bussipeatuse juures asuvas bensiinijaamas kinni vanemat tüüpi sõiduauto, milles istus 29-aastane Tallinnast pärit mees, teatas politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Kinnipidamisel ei allunud kahtlustatav politsei eraldusmärkidega rõivastuses eriüksuslaste korraldustele ja üritas põgeneda, rammides seejuures kaht KKP sõidukit.

Politseinikud sundisid ta auto rehvide läbitulistamisega peatuma. Inimesed tulistamise käigus vigastada ei saanud, ka pole politseiautode purustused väga tõsised.

Sündmuspaiga lähedusest tabasid politseinikud veel ühe sõiduauto, milles istunud 30-aastane tagaotsitav Tallinna mees peeti samuti esialgu kahtlustatavana 48 tunniks kinni.

Kumbki kinnipeetu ei olnud relvastatud. Mõlemad mehed on varem Soomes narkokuriteo eest süüdi mõistetud, samuti on nad Eestis korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Sõidukite läbivaatusel leidsid politseinikud esimesena tabatud mehe auto salongist kilekotti pakituna umbes kaks kilogrammi valget pulbrilist ainet, mis esialgsetel andmetel võib olla amfetamiin.

KKP alustas juhtunu suhtes kriminaalmenetluse.

Täpsemat informatsiooni politseioperatsiooni detailide ning kinnipeetute isikute kohta ei soovinud pressiesindaja neljapäeva õhtul eeluurimise huvides avalikustada.