Lauri Noot taotleb sellega õigusliku hinnangu andmist volikogu tegevusele, sest seadustest tulenevalt oleks Torgu vallavolikogu pidanud ennast teovõimetuks tunnistama, kirjutab Meie Maa.

Seaduse järgi on volikogu teovõimetu, kui ta kahe kuu jooksul alates vallavanema ametist vabastamisest pole valinud uut vallavanemat.”

Eelmine Torgu vallavanem Tiit Kaasik lahkus ametist omal soovil 25. mail 2008. aastal ja Torgu volikogu nimetas uue vallavanema ametisse oma 29. augusti 2008. aasta otsusega.

Seega on see otsus õigustühine ja volikogu oleks pidanud ennast pärast teovõimetuks tunnistamist taandama. Uue seitsmeliikmelise Torgu valla volikogu oleks pidanud vastavalt seadustele moodustama volikogu asendusliikmetest.

Paraku on Torgus olukord selline, et keeruliste suhete tõttu vallavolikogu esimehe Mihkel Undrestiga on volikogu kõik viis asendusliiget nüüd “käigus

Tarmo Noot, kes on kohtule taotluse teinud Lauri Nooda onupoeg ja sai üksikkandidaadina valimistel enda sõnul 19 protestihäält, mis on ligi kümnendik valijate nimekirja kantud inimestest, on seda meelt, et erakorralised valimised tuleb korraldada.